Meniu Uždaryti

Saugesnio interneto savaitė 2021

Kiekvienais metais Saugesnio interneto savaite siekiama atkreipti dėmesį į kylančias problemas internete. Čia publikuojama informacija iš renginio organizatorių „Prisijungusi Lietuva“ interneto svetainės.

KAS TAI?

Saugesnio interneto diena (Safer internet day), tai daugelyje pasaulio šalių minima iniciatyva, kuri tapo svarbiu įvykiu informacinio raštingumo kalendoriuje. Prasidėjusi nuo ES SafeBorders iniciatyvos 2004 m. Saugesnio interneto diena išplėtė savo geografines ribas ir dabar minima 150 pasaulio šalių. Saugesnio interneto diena 2021-aisiais metais vyks vasario 9 d. (antradienį).

Iniciatyvos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

Lietuvoje įvairios šviečiamosios saugesnio interneto veiklos vyksta visą savaitę, organizuojant teminę akciją Saugesnio interneto savaitė.

Jei jums įdomu kas vyko Saugesnio interneto savaitės 2020 metu, apsilankykite mūsų renginių archyve.

Ir nepamirškite nuolat lankytis mūsų partnerių Draugiškas internetas svetainėje, kad galėtumėte nuolat gauti naujausią informaciją apie interneto saugos problemas, rasti medžiagą mokymuisi, įvairias akcijas ir konkursus bei sekti mus socialinio tinklo Facebook paskyroje.


NACIONALINĖ VIKTORINA

Saugesnio interneto savaitės metu 4-6 klasių mokinių komandos kviečiamos dalyvauti nacionalinėje saugesnio interneto viktorinoje.

Registruokite savo komandą iki vasario 5 d. ir dalyvaukite!

Viktorinos taisyklės ir registracija: https://www.extrafm.lt/viktorina/


Virtualus edukacinis renginys  „Išmani biblioteka – erdvė kurti ir augti”

Š. m. vasario 9 d. 13 val. kviečiame Jus dalyvauti virtualiame Saugesnio interneto savaitės edukaciniame renginyje bibliotekininkams.

Renginio informacija.


EDUKACINĖS PAMOKĖLĖS

Saugesnio interneto savaitės metu kviečiame stebėti edukacines pamokėles, kuriose Draugiško interneto meškiukas bendraus tiek su vaikais, tiek su ekspertais apie tai, kaip internete būti saugesniems.

Pamokėlės orientuotos į 4-6 klasių moksleivius, kiekvienos pamokėlės trukmė – iki 30 min.

Kiekvieną dieną paskelbsime po naują edukacinę pamokėlę (nuorodas į YouTube kanalą), kurią galėsite stebėti bet kuriuo patogiu metu.

Vasario 8 d. – Internetiniai žaidimai

Edukacinės pamokėlės metu pasiaiškinsime, kodėl internetiniai žaidimai taip įtraukia bei kaip juose žaisti saugiai. O taip pat, kaip suprasti, ar nesi priklausomas nuo internetinių žaidimų?

Vasario 9 d. – Asmeninė informacija internete

Internete bendraujame, dalijamės savo mintimis, informacija ir nuotraukomis. O kaip atsirinkti, ką internete galima viešinti, o ką geriau pasilikti tik sau ir artimiesiems?

Vasario 10 d. – Žalingas turinys internete

Naršydami internete susiduriame su visokiausiu turiniu. Edukacinės pamokėlės metu pasiaiškinsime, kas yra žalingas turinys ir ką reikėtų daryti su juo susidūrus?

Vasario 11 d. – Internetiniai draugai

Kiek draugų turime žaidimuose, socialiniuose tinkluose ar susirašinėjimo programėlėse, ar visus juos pažįstame? Edukacinės pamokėlės metu pakalbėsime apie bendravimą su internetiniais draugais bei apie elektronines patyčias.

Vasario 12 d. – Pasikartokime!

Paskutiniosios pamokėlės metu dar kartą pasikartosime Saugesnio interneto savaitės metu išmoktas saugesnio elgesio internete taisykles.