Meniu Uždaryti

Abiturientams ir jų mokytojams: rengiamės IT VBE

Preliminarūs 2021 m. IT VBE atsakymai ir programavimo užduočių sprendimai

Konsultacijos ABITURIENTAMS, besirengiantiems IT VBE

Paskaitos IT MOKYTOJAMS, rengiantiems abiturientus IT VBE:

Kitos naudingos nuorodos

PASTABOS: 
1. Dėl  mygtuko „Praleisti ir baigti“ TAO sistemoje: Jei egzamine mokinys (netyčia) paspaus sistemoje mygtuką „Praleisti ir baigti“, darbas bus baigtas, o failai neįkelti. Pakartotinai mokiniui failų įkelti neleis.Dėl IT VBE darbų įkėlimo: šįmet ne tik mokiniai įkels darbus į TAO sistemą, bet ir egzamino vykdytojai papildomai kels darbus į Keltą. Dviguba kontrolė įvesta tam, kad būtų išvengta pasiklydusių darbų ir netinkamų failų (programavimo užduočių projektų failų).
2. Įvykusios konsultacijos žymimos žalios spalvos nuoroda į tinklalapį, kuriame pateiktas vaizdo įrašas ir visa medžiaga, susijusi su ta konsultacija. Aktuali informacija žymimos raudona spalva.


Projekto, skirto IT VBE tikslinei pagalbai abiturientams dėl COVID-19 pandemijos, tikslai:

  • Padėti abiturientams, besirengiantiems laikyti IT VBE: surengti jiems konsultacijų (paskaitų ir pratybų) ciklą svarbiausiomis IT VBE egzamino temomis.
  • Padėti IT mokytojams, mokantiems IT 11-12 klasių mokinius, surengti jiems metodines konsultacines paskaitas-seminarus apie IT VBE užduočių ypatumus, kliuvinius, su kuriais dažniausiai susiduria abiturientai, dažniausiai pasitaikančias klaidas abiturientų IT VBE darbuose.
  • Konsultuoti individualiai abiturientus specialiai tam tikslui sukurtoje Facebook grupėje IT VBE konsultacijos (LInMA) (https://www.facebook.com/groups/itvbekonsultacijos), kurioje mokytojai atsakys į abiturientų klausimus, konsultuos.